هادی کیادلیری، رئیس انجمن جنگبانان ایران، گفت: تا ۳۰ سال آینده جنگلی در شمال کشور نخواهیم داشت؛ در استان گیلان راش و شاه بلوط دچار بیماری شده اند و در آینده نزدیک شاهد مرگ و میر دسته جمعی این گونه ها خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران از آغاز کاشت ۱۱۰۰ درخت چنار در خیابان ولیعصر (عج) خبر داد و گفت: از سوم اسفند درختان کهنسال بین ۸ تا ۱۲ جایگزین درختان آفت شده و خشک شده در خیابان ولیعصر(عج) خواهند شد.
آمارها نشان میدهد در شرایطی که فقط ۱۲ درصد مساحت ایران زیر کشت میرود، بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد که بخشی از آن تلف هم میشود. این در حالی است که میانگین بازدهی آب مصرفی بخش کشاورزی در ایران ۴۰ درصد کمتر از متوسط استاندارد جهانی است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد گفت: متأسفانه با توجه به خشکسالیهای اخیر و برداشت غیراصولی از منابع زیرزمینی آب بهخصوص دشت یزد - اردکان که از منابع مهم آبهای زیرزمینی استان است، با کاهش سالانه ۴۰ سانتیمتری مواجه شده و همچنین ای.سی آب نیز از ۱۲۰۰ به ۱۵۰۰ افزایش یافته که اصطلاحاً به آن لب شور میگویند.
در حالی که اداره کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استان تهران به زمینخواری در مناطق حفاظت شده شمیرانات طی سالهای گذشته اذعان دارند ولی هریک از این ادارات، دیگری را مسوول برخورد با متخلفان میداند.
تیمی از پژوهشگران آلمانی در مطالعات خود دریافتند که هوش مصنوعی و یادگیری عمیق نقش مهمی در شکلگیری آینده دنیای علم و بهویژه تفسیر اطلاعات زیستمحیطی و مسائل مرتبط با کره زمین ایفا میکند.
به علت بارشهای اخیر و مشاهده جریان توده ای رانش زمین در اثر کم شدن پوشش گیاهی در منطقه «نوکلا» زیارت گرگان، کارشناسان نسبت به وقوع مجدد این لغزشها هشدار دادند.
درحالی که سایر کشورهای توسعه یافته برای بهره برداری صیانتی و جلوگیری از ایجاد اقتصاد زیرزمینی و غیر قابل کنترل، همواره ضوابط شفاف و با ضمانت اجرایی مناسب را طراحی میکنند، اما سازمان محیط زیست طی سال های اخیر دائماً با نهادهای اجرایی درحال کشمکش و چالش بوده است.
سازمان فضایی ایران اعلام کرد: تصاویر ماهوارهای از تغییر مساحت ۳ تالاب و کاهش سطح آب خلیج گرگان در استان گلستان خبر می دهند. سازمان فضایی ایران نتایج پردازش و تحلیل داده های ماهواره ای از وضعیت تغییراتی مساحتی ۳ تالاب آلاگل، آلماگل و آجی گل در استان گلستان را برمبنای داده های ۴۰ ساله، منتشر کرد.
زیست آنلاین: جامعه شناسان محیط زیست هنگامی که نوبت به بررسی متغیرهای اثرگذار بر محیط زیست می رسد به سراغ پدیده هایی می روند که کمتر شناخته شده اند؛ برای مثال حتی مردم سالاری و دموکراسی به دلیل تسهیل دسترسی عموم مردم به منابع طبیعی می توند یکی از متغیرهای تخریب محیط زیست در نظر گرفته شود. پدیده های زیاد دیگری نیز هستند که می توانند چنین نقشی ایفا کنند....
رضا شیخ پور، کارشناس منابع طبیعی گفت: طبق آمار رسمی مرکز تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال ۹۵ پس از ۲ سال تحقیق، آمارها حکایت از این داشت که طی ۱۱ سال ۱۵ درصد از سطح جنگلهای هیرکانی در شمال کشور کم شده است.
چندی پیش سازمان محیط زیست، خبر از قاچاق خاک داده بود؛ حال اینکه به تازگی همین سازمان این خبر را تکذیب کرده است. قاچاق خاک، موضوعی مهمی است که اگر به آن توجه لازم نشود، می تواند پیامدهای جبران ناپذیر زیست محیطی به وجود آورد. متاسفانه، هنوز در ایران سازمانی که به طور مستقیم مسئول این منبع طبیعی و مهم باشد وجود ندارد و همین امر دست قاچاقچیان خاک را باز ...
مدیرکل محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه امروز تولید، ضرورت اجتناب ناپذیر کشور است و نباید چرخ تولید متوقف شود، گفت: صنعت بدون محیط زیست و محیط زیست بدون صنعت بیمعنا است و اگر بخواهیم مشکلات کشور حل شود باید رشد اقتصادی داشته باشیم.
محیط زیست از هوا، آب، خاك، منابع طبیعی، جانوران، انسان و... و روابط متقابل بین آنها تشکیل شده است. این بخش ها با هم در کنش و واکنش می باشند. مدیریت مؤثر و کارآمد منابع مادي و انسانی بر اساس یک مبانی ارزشی پذیرفته شده است که از طریق برنامه ریزي، سازماندهی، بسیج منابع و امکانات، هدایت و سرپرستی و کنترل عملیات براي دستیابی به اهداف تعیین شده صورت می گیرد....
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان قصد نداریم با مالچپاشی محیط طبیعی را از بین ببریم، گفت:: نقاطی که در آن سازمان جنگلها اقدام به مالچپاشی کرده است عاری از پوشش گیاهی بوده و بعد از مالچپاشی سعی کردهایم تا با کاشت درخت تنوع زیستی ایجاد کنیم. در اختیار ما قرار دهند تا آن مناطق را از اجرای عملیات ...
مالچ پاشی در استان خوزستان به دعوایی میان طرفداران محیط زیست تبدیل شده است و عده ای موافق و عده ای دیگر مخالف آن هستند؛ مخالفان در فضای مجازی آن را عامل مرگ گیاهان و جانوران میدانند درحالیکه موافقان آن را نجاتبخش طبیعت اعلام میکنند.
در سالهای پس از انقلاب و افزایش دیدگاه استقلال و خود کفایی به ویژه در زمینه کشاورزی، میزان استفاده از منابع زیرزمینی آب به بالاترین حد خود رسید. این مسئله با دوره خشکسالی و کاهش بارشها مصادف شد و حفر بی رویه چاهها ضربه های جبران ناپذیری به منابع وارد ساخت.