استان تهران بزرگترین پایگاه جمعیتی در کشور را دارد که در کنار آن هیچ رودخانه پرآبی بنا نشده و منابع آب آن محدود گزارش میشود؛ علاوهبر این با داشتن سهم سرانه آب تجدید پذیرغیرمتعارف ۳۵۰ مترمکعب در سال، از مرز بحران عبور کرده است؛ این در حالیست که این میزان در کل کشور ۱۶۶۶ و در دنیا ۶۶۶۰ مترمکعب در سال است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در خوزستان آب کافی وجود دارد، گفت: ما باید در مصرف آب در این استان صرفه جویی کنیم تا بتوانیم حقآبه محیط زیست این استان را بدهیم.
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی بحران آب و پیامدهای آن در کشور پرداخته است. در این پژوهش، «عدم تطابق اسناد بالادستی بخش آب با نیازهای روز این بخش»، «تعدد دستگاهی و عدم هماهنگی بین دستگاهها و بخشینگری آن ها»، «نبود برنامه مدون بلندمدت و ارتباط سایر اسناد بالادستی» و «خشکسالیها و تغییر اقلیم» بهعنوان برخی از مهمترین مقصران بحران ...
مطابق آمارهای رسمی، کل آب ورودی به کشور در حدود ۴۳۰ میلیارد متر مکعب است که از طریق بارندگی و رودخانهها وارد کشور میشود ولی تنها ۵ درصد آن به گیاه میرسد و مابقی اتلاف می گردد و با نگاهی به ظرفیتهای منابع طبیعی کشور مشخص میشود، آنچه که ظرفیت تولید و محیط زیست ما از آن رنج میبرد بحران مدیریت آب می باشد نه بحران منابع.
کمبود آب» در ایران به «بحران آب» تبدیل شده است؛ مسئله آب در کشور بیش از آنکه از «کمبود آب» و شرایط اقلیمی رنج ببرد، از «سوءمدیریت» و عدمنگرش صحیح به آب و مدیریت منابع آب رنج میبرد.
رییس انجمن ژئوپلیتیک ایران با اشاره به برگزاری همایش ملی "دیپلماسی آب و فرصتهای هیدروپلیتیک غرب آسیا" در اسفندماه امسال با هدف کمک به تدوین دیپلماسی آب، گفت: آب مثل نفت شده است و جنگهای آینده بر سر آب خواهد بود و اگر به دنبال راهکارهای حل مسائل آب به کمک دیپلماسی آب نباشیم، تبعات بحران بینالمللی آب به سراغ ما خواهد آمد.
کاوه مدنی معاون سازمان حفاظت محیط زیست که به نمایندگی از ایران در کنفرانس جهانی تغییر اقلیم شرکت کرده بود در سخنان خود پیشنهاد داد موضوع کمبود آب به عنوان عامل مهم تهدید امنیت غذایی و مشکلات اقتصادی اجتماعی که به دلیل تغییر اقلیم وخیم تر شده در دستور کار اجلاس سال آینده قرار گیرد.
معاون بینالملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی - اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که آیا انتصاب خود را در راستای توجه روزافزون به مقوله بحران آب در کشور و حضور مسئولانی با این دغدغه در محیط زیست میدانید؟، گفت: ابتدا تاکید کنم که نباید بگوییم «بحران آب»، بلکه باید بگوییم «ورشکستگی آب» چراکه از بحران گذشتهایم و ورشکسته شدهایم! البته زمانی ...