یک دهه از تدوین «لایحه جامع خاک» میگذرد، اما همچنان مسأله خاک در کشور با بیتوجهی و بیمهری مسئولان مواجه است؛ بدون شک اگر این لایحه عملیاتی شود بسیاری از مشکلات در این بخش برطرف خواهد شد.
مدیردفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها و مراتع آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه میزان فرسایش سالانه خاک بر طبق آخرین بررسی ۱۶.۷تن در هکتار است که حدود دو میلیارد تن خاک در سال میشود، گفت: تحقیقات جدیدی با استفاده از فناوری هستهای در حال انجام است که احتمالا تا اوایل سال آینده به نتیجه خواهد رسید تا بتوان میزان هدررفت خاک را بدست آورد.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید بر اینکه در این استان خاک آلوده وجود ندارد، گفت: محیط زیست استان پهنهبندی خاک را تهیه کرده و بر این اساس هیچ خاک آلودهای در همدان نداریم.
خاک بستری حیاتی برای کره زمین است که این روزها چندان توجهی به آن صورت نمی گیرد و ادامه این روند منجر به از دسترس خارج شدن و از بین رفتن این عنصر حیاتی می شود.
معرفی روش جدید «پاکسازی و توانبخشی زمین های آلوده» توسط کشور آذربایجان حاضر در هجدهمین دوره مراسم بنیاد جهانی انرژی که طی روزهای ۲۵ و ۲۶ دی ماه در سالن اجلاس سران تهران برگزار خواهد شد معرفی می شود.
رئیس انجمن علمی خاک با بیان اینکه قانون خاک حدود ۱۲سال در مجلس بلاتکلیف مانده است،گفت که وضعیت خاک نگران کننده است چون با گسترش فعالیت های صنعتی، آلودگی روزبهروز افزایش مییابد.
با توجه به اهمیت خاک به عنوان یکی از مهمترین اجزای طبیعت، اتحادیه جهانی علوم خاک (International Union of Soil Science) در سال ۲۰۰۳، در راستای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، ۵ دسامبر (۱۴ آذرماه) را به عنوان روز جهانی خاک نامید.
براساس آمارها فرسایش هر تن خاک، خسارتی معادل ۲۸ دلار در پی دارد. معضلی که کارشناسان محیط زیست آن را تایید و وضعیت فرسایش خاک کشور را بحرانی توصیف کردند.
حدود ۲۰ سال است ساکنان شهرهای شرق اصفهان با آلودگی ناشی از وجود انبارهای پسماندهای صنعتی دست و پنجه نرم میکنند تا طلای کثیف جان خاک نصف جهان را بگیرد.