ایران باوجود داشتن رتبه اول منابع نفت و گاز در جهان، اما تنها سهم ۱.۳ درصدی در انتشار گازهای گلخانهای دارد. از همین رو اقدامات ایران در کاهش انتشار این گازها، نمیتواند تأثیری در جلوگیری از افزایش دمای کره زمین داشته باشد. چرا که آمریکا، بزرگترین انتشار دهنده گازهای گلخانهای، از توافق پاریس خارج شده است.
در ۱۳ تا ۲۶ کشور مردم مساله تغییرات آب و هوایی را به عنوان تهدید اول جهانی انتخاب کرده و تهدید گروه تروریستی داعش در این فهرست در جایگاه هشتم و مساله حملات سایبری در جایگاه چهارم قرار داشت.
سال ۲۰۱۸ چهارمین سال گرمی بود که کره زمین پس از سال ۱۸۸۰ تجربه میکرد. به گفته دانشمندان، دمای سطح کره زمین در سال ۲۰۱۸ بیش از حد بالا رفت و این روند صعودی همچنان ادامه دارد.
صخره های مرجانی علاوه بر زیبایی برای محیط زیست دریا نیز اهمیت دارند. این صخره ها مانند حائلی مردمِ کنارِ ساحل را از امواج و طغیان آب در اثر طوفان حفظ می کند. از طرف دیگر به دلیل جذب ماهی برای اقتصاد محلی هم بسیار مهم هستند. اما جذب گاز دی اکسید کربن و اسیدی شدن آب دریاها این ساختارهای ظریف و زیبا را در معرض خطر جدی قرار داده است.
نشانگرهای تغییرات اقلیم گذشته چون دادههای ژئوشیمیایی آلی و معدنی، دادههای گردههای گیاهی، دیرینهشناسی، روشهای رسوبشناسی و ایزوتوپی میتواند درک بهتری از تغییرات اقلیمی و به تبع آن، تغییر در نوع فرم و فرآیندهای رسوبی و ژئومورفولوژی در گذشته و دلایل آن در اختیار ما قرار دهد.
گرمایش زمین و آبشدن یخچال هیمالیا چرخه تولید غذا را به هم خواهد زد. دانشمندان هشدار میدهند در صورتیکه رویه گرم شدن زمین بر همین منوال ادامه یابد، تا سال ۲۱۰۰ بیش از دو سوم از یخچال طبیعی هیمالیا آب خواهد شد.
جزیره حرارتی شهری به هر محدودهای اطلاق می شود که انسان در آن به ساختوساز پرداخته و دمای آن منطقه در مقایسه با مناطق پیرامونیاش بهطور قابل ملاحظهای بالاتر است. این اختلاف دما در ساعات شب محسوستر است و به حدود ۸ درجه سانتیگراد میرسد.
در صورت اجرایی شدن تعهدات ایران در توافق پاریس ۷.۲ درصد از حجم کل اقتصاد کشور کاسته میشود. همچنین بر اساس گزارش فوق، صنایع نفت و گاز و بخش کشاورزی و همچنین صنایع غذایی بیشترین آسیب را از اجرای این توافق خواهند دید.
استرالیا در ماه ژانویه داغترین ماه خود را از سال ۱۹۱۰ میلادی به اینسو به ثبت رساند. برغم گرمای سوزان در استرالیا در آنسوی کرۀ زمین و در همین ماه، ایالات متحده آمریکا سرمای کمسابقۀ را تجربه کرد. برای اولین بار و در حدود ۲۰ سال اخیر، دمای هوا در ایالتهای غرب میانه و شمال شرق آمریکا به منهای ۴۹ درجه سانتیگراد رسید.
تیمی از دانشمندان آمریکائی با انتشار نامهای خطاب به کنگره این کشور، ترامپ را دشمن علم معرفی کرده و اقدامات وی را برای سلامت جامعه خطرساز محسوب کردند. در این نامه، بر شرایط وخیم علم طی دو سال گذشته آمریکا تأکید شده است.
تأثیر گازهای گلخانهای و کربن دیاکسید تنها موضوعاتی نیستند که با گرمتر شدن زمین باید مورد توجه قرار گیرد بلکه مسیری که اتمسفر و اقیانوسها گرما را جابهجا میکنند نیز در حال تغییر است. این شرایط میتواند تأثیر چشمگیری بر دمای سراسر جهان داشته باشد.
زیست آنلاین: اجلاس سالانهی مجمع جهانی اقتصاد امسال، با موضوع «شکلدهی به یک معماری جهانی در عصر انقلاب صنعتی چهارم» غایبهای بزرگ و مهمّی داشته است؛ گفته میشود که علّت غیبت ترامپ، ترزا می، امانوئل مکرون و حتّی رؤسای جمهور چین و هند، رسیدگی به بحرانهای داخلی کشورهایشان بوده است.
محققان انگلیسی توانستند امکان پیش بینی تغییرات آب و هوایی قریب الوقوع را به اندازه ای بهبود دهند که برای مدیریت سیلاب ها و خشکسالی ها و همچنین کاهش پیامدهای تغییرات آب و هوایی زمین کارآیی داشته باشد.
رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: امکان تبدیل شدن دریاچه ارومیه به یک چشمه گرده نمکی که بسیار خطرناکتر از گرد و خاک است، وجود دارد و اگر این گرد نمک بلند شود، باغات اطراف آن را از بین میبرد. / وی با بیان این که برنامهای برای بارورسازی ابرها نداریم، گفت: امروزه بیشتر از ابرهای سرد برای بارورسازی استفاده میشود، اما تعداد ابرهای سرد کم است و از طرفی ...
آب و هوای کره زمین در طول تاریخ تغییرات زیادی کرده است. این سیاره از ۶۵۰ هزار سال پیش تاکنون هفت دوره افزایش و کاهش شدید دما را تجربه کرده است. حدود هفت هزار سال پیش آخرین عصر یخبندان زمین به وقوع پیوست و پس از آن دوران تمدن بشریت آغاز شد.