معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به بحران کم آبی در خوزستان گفت: تا ۲ ماه آینده منتظر اتفاقات بدی در تالابهای استان هستیم بطوری که ممکن است بخش عمدهای از این تالابها خشک شود.
در حالی با تشدید اثرات کمآبی، نگاه متولیان آب کشور به سمت مدیریت تقاضا و تشکیل «بازار آب» رفته و نشستهایی با کارشناسان استرالیایی بهمنظور انتقال تجربیات برگزار کردهاند که بازار آب زیان اقتصادی و زیستمحیطی سنگینی برای استرالیا داشته است.
کمبود آب در شرایط کنونی کشور بیشتر به فزونی مصرف برمیگردد تا نقصان بارش. از این رو با وقوع یک پدیده بارش برف سنگین یا باران کافی نباید از اصلاح الگوی مصرف غافل شویم. در روزهای اخیر بیشتر مناطق کشور شاهد بارش برف و باران سنگین بودهاند. فارغ از تمام مشکلاتی که بارش برف بهدنبال داشت، این موضوع باعث نشاط و سرزندگی مردم شد. برخی نفس راحتی میکشند که ...
رییس کمیته مستقل محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هر اقدامی که با تخریب و آلودگی غیرقابل جبران محیط زیست همراه باشد، طبق قانون اساسی ممنوع است اما متاسفانه طی دهههای گذشته بحرانهای مختلف محیط زیستی ازجمله کمآبی، برداشت بیش از حد از منابع آبی زیرزمینی و سطحی، گرد و غبارو آلودگی هوا درکشور ما حاکم شده است.
'محمود الاسلام'(Dr. Mahmudul Islam)مدیر'کاهش خطرات بلایای طبیعی''سازمان همکاری اقتصاد'(ECO)گفت: مشکل خشکسالی در ایران از طریق علمی و سرمایه گذاری در زمینه فن آوری های نوین قابل حل است.
دبیر کرسی انرژی های نو و تجدیدپذیر یونسکو با اشاره به راهکارهای کنترل و مواجهه با بحران خشکسالی در ایران گفت: ۸۶ درصد از منابع آبهای تجدیدپذیر در ایران مصرف شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: هماکنون متوسط پوشش برفی استان تهران با بارشهای دو روز اخیر ۲۲ سانتیمتر بوده و این بارش تاثیر آنی در سدهای تهران نداشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی از خروج سامانه سرد و بارشی طی روز سه شنبه ۱۰ بهمن از سمت شرق و شمال شرق کشور خبر داد و گفت: این بارشها مبنی بر رفع خشکسالی نیست و باید دقت داشت که خشکسالی در کشور پابرجاست.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی تاکید کرد: عبور سامانه بارشی از کشور و بارش برف طی دو روز گذشته، بخشی از شرایط نرمال بهمن ماه کشور است و باعث جبران عقب افتادگیهای بارشی کشور نمیشود.
از میان ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور، ۹۵ سد از جمله سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زایندهرود، ساوه و ملاصدرا هماکنون کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی بدون وجود الگوی کشت دلایلی است که اقدام به برداشت بیرویه آبهای زیر زمینی شده است از این رو محققان سازمان زمین شناسی با تاکید بر اینکه بسیاری از دشتهای کشور با مساله فروچاله و فرونشست مواجه شدهاند، معتقدند ۳ استان کرمان، اصفهان و فارس در وضعیت بحرانی قرار دارند.
کاهش بارش ها در کنار حفر چاه های غیرمجاز و استفاده بی رویه از منابع آب های زیرزمینی در مناطق مختلف کشور که سایه شوم و سنگین خشکسالی را در پی داشته، توجه ویژه و شتاب در سرمایه گذاری به منظور استحصال آب شیرین از آب های خلیج فارس را بسیار ضروری ساخته است.
وزیر نیرو با بیان اینکه دغدغه آب و برق به عنوان وظیفهای مهم در دست اقدام وزارت نیرو است، تصریح کرد که از ابتدای مهرماه تا کنون که چهار ماه از سال آبی ۹۶-۹۷ گذشته است، خشکترین سال را در ۵۰ سال اخیر داشتهایم.
مدیرکل کانهآرایی و فرآوری مواد معدنی سازمان زمینشناسی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۴۰ ،۳۳ کشور در وضعیت شدید کم آبی قرار خواهند گرفت،گفت: از این تعداد ۱۴ کشور از خاورمیانه در میان این کشورها وجود دارند که رتبه ایران در این لیست مرتبه سیزدهم است.
وزیر نیرو اعلام کرد: سال آینده با توجه به کم آبی و خشکسالی موجود، مشکلات زیادی در زمینه مصرف آب و تولید انرژی به خصوص کاهش ظرفیت تولید برق از نیروگاه های برق آبی خواهیم داشت.