در تفاهم نامه ای که میان وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی با موضوع توسعه فعالیتهای گردشگری به امضاء رسید، بازدید از حاشیه سدها با هدف آشنایی مردم با مدیریت منابع آبی و افزایش ظرفیت گردشگری در دستور کار قرار گرفت.
زیست آنلاین: در حالی که اکثر شرکت هایی که درآمد سالیانه بیش از یک میلیارد دلار دارند، متوجه شده اند که حفاظت از آب حیاتی است، بیش از نیمی از مردم هنوز برنامه ای جامع برای کاهش مصرف خود ندارند.
بر اساس اعلام وزارت نیرو و مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران، تاکنون مطالعات حد بستر و حریم ۷۰ درصد رودخانههای دارای اولویت بهطول ۵۳ هزار کیلومتر انجام شده و براساس اهداف برنامه ششم توسعه، مانده تعهدات تا پایان سال محقق خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از سال ۱۳۹۳ تاکنون دولت برای احیای دریاچه ارومیه و لایروبی انهار ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به این سازمان تخصیص داده و متناسب با این اعتبارات ۱۱۳ کیلومتر از رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه و ۲۹۰ کیلومتر از انهار لایروبی شده است. مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: ...
در سیلی که در روزهای پایانی سال ۹۷ و اولین ماه سال جدید در تعدادی از شهرهای کشور رخ داد، تجاوز به حریم رودخانهها به عنوان یکی از عوامل اصلی وقوع آن مطرح شد. یک استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه هنوز قوانین تعیین بستر و حریم رودخانهها برای همه رودخانهها اجرا نشده است، گفت: ناهماهنگی بین دستگاهها باعث بیاعتبار شدن مطالعات و در نهایت تجاوز به ...
بارندگیهای اخیر باعث شده این بار بر خلاف سالهای گذشته همراه با اسم تابستان دغدغه کم آبی به گوش نرسد و به نظر میرسد ذخیره سدهای تهران پاسخگوی نیاز شهروندان تهرانی است؛ به طوری که پیشبینیها از پر شدن سدهای تهران تا اواخر خردادماه خبر میدهند.
زیست آنلاین: در چارچوب "سازگاری با کم آبی" تلاش های میان بخشی در این رابطه، در دستور کار قرار گرفته، اما به نظر می رسد مجموعا توفیق چندانی در این عزیمت، به سوی هدف نداشته ایم.
بارش های فراوان امسال، هرچند خساراتی به بار گذاشت، اما منابع آبی و سفره های آب زیرزمینی را تا حدودی اشباع کرد و این می تواند فرصتی برای رونق کشاورزی باشد.
رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام عملکرد جزیرهای دستگاهها را عامل تشدید خسارتهای ناشی از سیل دانست و گفت: در نظام مدیریتی کشور دچار بخشینگری هستیم و دستگاهها حاضر نیستند بهصورت یکپارچه به مسائل ورود کنند.
یک کارشناس مسائل انرژی گفت: حدود ۹۰ درصد تجارت ایران از راههای جنوبی و تنگه هرمز انجام میشود و بستن تنگه هرمز میتواند بر روی جریان تجارت ایران هم اثر داشته باشد.
خلیج فارس به عنوان سومین خلیج بزرگ جهان با وسعت ۲۴۰ هزار کیلومتر به دلیل موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب های آزاد جهان، اهمیت بسزایی نزد کشورها و دولت های گوناگون دارد.
یک کارشناس منابع آبی معتقد است که افزایش قیمت آب شهری با ساز و کار پلکانی یا صرفاً برای پرمصرفها، به تنهایی نمیتواند سبب کاهش مصرف شود، بلکه این راهکار در کنار سایر راهکارهای مدیریت مصرف آب شهری به ویژه فرهنگسازی مصرف درست آب، پاسخگوی بحران فزاینده آب شهری در ایران است.
یک پژوهشگر اقتصاد توسعه با بیان اینکه در بازسازی مناطق سیلزده باید دقت کنیم که پروژه محوری بر برنامهریزی و نهادسازی، تقدم پیدا نکند، گفت: بازسازی اگر طبق مدلهای قبلی در دستورکار قرار بگیرد در واقع انهدام دوباره مناطق روستایی را به همراه خواهد داشت.
دریاچه بَختِگان، از دریاچههای شرق استان فارس است که بیش از ۱۰ سال بر اثر تداوم خشکسالی خشک مانده و امسال به برکت بارش های بهاری حدود ۳۰ درصد آب دارد. اما، علیرغم بارشهای مناسب شواهد نشان میدهد که ایران به دلیل وجود اقلیم خشک و نیمه خشک هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ به همین دلیل باید موضوع مدیریت مصرف مورد توجه باشد.
زیست آنلاین: موضوع آب به یکی از موضوعات حساس روز تبدیل شده است و در سراسر دنیا برنامه های متعدد و نشست هایی به منظور ارائه راهکار های بحران آب در جهان برگزار میشود، این بار موزه آب با محوریت آموزش استفاده صحیح و ارزشگذاری آب در چندین شهر سراسر جهان ایجاد شده است.
بارش های بهاری تقریبا همه مخازن طبیعی و انسان ساز آب در مازندران اعم از سدها، آب بندان ها و تالاب ها را پر کرده تا کشاورزان دغدغه ای برای تأمین آب کشاورزی امسال خود نداشته باشند، اما بیمی از احتمال تکرار حادثه سیل نیز وجود دارد ، رخدادی طبیعی که سال هاست در مناطق شمالی کشور در ابعاد مختلف و با مقدار خسارات متفاوت تکرار می شود و هر بار هم اعلام می شود ...
مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک با محوریت آب، انسان و طبیعت، شب گذشته از سوی جهاد دانشگاهی و با مشارکت اتاق بازرگانی در سنندج برگزار شد و برترینهای آن معرفی شدند.
سیلابهای فروردین ماه ۹۸ اگر چه خسارات فراوانی به جای گذاشت، اما درسهایی نیز برای ما و مسئولان نیز به همراه داشت و نقاط ضعف ما را در مدیریت منابع آبی به چالش کشید.