علی رغم ترس دولتمردان از خالی و پر شدن مخازن سدها پس از دوران طولانی خشکسالی و فرونشست، اما به نظر فعالان محیط زیست نوع رفتار مردم میتواند خطر بروز سیلاب را افزایش دهد.
فرسایش خاک فرایندی منفی و غیرطبیعی است که در مناطق خشک، نیمه خشک و مناطق سیلاب زده رخ میدهد. مطالعات نشان می دهد که سرعت فرسایش، آلودگی و تخریب خاک سریع تر از تجدید آن است؛ به طوری که برای تشکیل یک سانتی متر خاک به طور متوسط بیش از ۵۰۰ سال زمان نیاز است. حفظ خاک برای تامین امنیت غذایی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و در دنیا بیش از هرچیز به موضوع ...
ماه مارس سال جاری چهارمین ماه پیاپی است که عنوان گرم ترین ماه ثبت شده در تاریخ را به خود اختصاص می دهد. ژانویه امسال استرالیا گرم ترین ماه سال را تجربه کرد و کل کشور میانگین ۳۰ درجه سانتی گراد را داشت.
کردوانی جغرافیدان و فعال حوزه محیط زیست، خبری را که از قول وی در فضای مجازی مبنی بر پایان دوره خسکسالی و آغاز یک دوره ترسالی در ایران منتشر شده، تکذیب کرد و گفت: ایران همچنان در شرایط خشکسالی و کمآبی قرار دارد و بارشهای اخیر هم «اتفاقی» رخ داده است.
استان های بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی از جمله مناطقی هستند که هشدارهای سیلاب را دریافت کردهاند.
پرویز کردوانی، پدر کویر شناسی ایران و محقق حوزه محیط زیست گفت: در ایران ۶ نوع جنگل وجود دارد، این جنگلها شامل "جنگلهای هیرکانی"، "جنگلهای بلوط غرب ایران"، "جنگلهای دریایی حرا و چندل (مانگرو) "، "جنگلهای ارسباران"، "جنگلهای خشک داخلی" و "جنگلهای مصنوعی" میشود که همه آنها در معرض خطر قرار دارند.
رئیس سازمان هواشناسی، در پاسخ به پرسشی در مورد تأثیر بارورسازی ابرها بر حل مشکلات خشکسالی گفت: متولی بارورسازی ابرها سازمان هواشناسی نیست اما به عنوان سازمانی که وظیفه پیشبینی شرایط جوی را بر عهده دارد، میتوانیم اعلام کنیم که بارورسازی ابرها به لحاظ علمی امکان پذیر است اما هدف از آن باید مشخص باشد./ در تعطیلات نوروز به طور متناوب شاهد فعالیت سیستمهای ...
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت: این ستاد از طرحهای فناورانه زودبازده در مراحل قبل از تولید، حین تولید و پس از تولید و ورود به مرحله بازار حمایت میکند تا بتوانند محصولات دانشبنیان تولید کنند و رونق کسب و کار را در مناطق عشایری و محروم اجرایی کنند.
در پی کمبود آب مداوم در سراسر دنیا و شرایط خشکسالیهای اخیر در غرب ایالاتمتحده امریکا و برخی از نقاط مختلف جهان، محققان و پژوهشگران بسیاری به تحقیق و بررسی و ارائه طرحهای مختلف و جدید در رابطه با تکنولوژیهای آب پرداختند تا بتوانند با خشکسالی مقابله کنند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، درباره نقش منفی انسان در طبیعت گفت: برآوردهای ما نشان میدهد که بیش از ۹۵ درصد آتش سوزیها به دلیل عامل انسانی بوده است. افراد برای تفریح به طبیعت رفته و آتش روشن میکنند اما آن را خاموش نمیکنند و این آتش دامن جنگل را فرا میگیرد.
یک کارشناس آبخیزداری معتقد است: آبخیزداری نیازمند توجه بیشتر مقامات کشوری از جمله وزارت جهاد کشاورزی، استانداران و سایر مسئولان است زیرا متاسفانه در هرجایی که این عملیات انجام میشود اثر بخشی آن را قبول ندارند.
خشکسالی میتواند باعث عدم توازن در میزان آب و در نتیجه آن کمبود آب، نابودی گیاهان، کم شدن شدت جریان آب برای نیروگاههای برقآبی، کاهش عمق آبهای سطحی و خاک مرطوب شود اما مبارزه با آن راهکارهایی دارد.
تحقیقات نشان داده است که زنان در مقابل تغییرات اقلیمی به مراتب بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار میگیرند. تغییرات اقلیمی برای کودکان و زنان خطرناکتر است.
«محمدرضا حکیمی» در نشست با بهرهبرداران تفت در روستای دهشیر با اشاره به برداشت بیرویه و تاثیر آن بر سفرههای آب زیرزمینی اظهار کرد: وجود عواملی طبیعی چون فرونشست و شکافتهای دشت یزد، اردکان و ابرکوه از مهمترین تاثیرات کاهش سطح آبهای زیرزمینی می باشد؛ هر چند کم آبی، بیآبی نیست اما بهایی دارد که ممکن است به ناچار به مهاجرت شویم به ویژه اگر این رخداد ...
دکتر کریستوف هاملمن روز گذشته، در کارگاه آموزشی همایش بین المللی بهداشت محیط در زنجان افزود: سیاستگذاری برای مناسب سازی سامانه های حمل و نقل و استفاده از سوخت های غیر فسیلی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش اثرات زیست محیطی تغییر اقلیم هم داشته باشد.
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اخبار و شایعات مبنی بر پایان خشکسالی و ورود کشور به یک دوره ۲۵ ساله ترسالی گفت: در راستای مدیریت منابع آب، سیاست هایی در پیش گرفته شده که به هیچ عنوان نباید چنین شایعاتی آنها را تحت تاثیر قرار بدهد.
بابک ناخدا، رئیس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: هدف بخش فیزیولوژی ملکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، شناسایی مکانیسمهای سازگاری گیاهان با شرایط مختلف محیطی است، امروزه به دلیل تغییر اقلیم با چالش های متعددی در عرصه کشاورزی مواجهیم به طوری که علاوه بر مشکل خشکسالی و کاهش شدید منابع آبی، رتبه اول فرسایش خاک در دنیا را ...
سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار داده است که خشکسالی طولانی مدتِ استرالیا اثرات ویرانگر بر کودکان داشته و منجر به رشد زودرس آنها میشود./ بیش از ۷ روستا در شهرستان جاسک در اثر هجوم شنهای روان به کلی در میان شنهای روان مدفون شدهاند و بیش از ۲۱ روستا در معرض مدفون شدن زیر شنهای روان قرار دارند.