کارشناس اقلیم و هواشناسی آران و بیدگل گفت: با توجه به خشکسالی دهه اخیر و بحرانی بودن وضعیت سفرههای آب زیرزمینی در ایران و به خصوص در آران و بیدگل ضرورت مدیریت آب باران بیشتر نمود پیدا کرده است.
علیرغم اینکه ایران چندین سال است با بحران آب دستوپنجه نرم میکند اما قیمت این کالا به دلیل مصلحتهای اجتماعی بهگونهای تعیین شده که سهم ناچیزی در سبد خانوار دارد و حتی میتوان آب را در آخرین اقلام هزینه سبد خانوار مشاهده کرد.
دبیر اجرای طرح احیاء و تعادلبخشی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی باعث شده که در سالهای اخیر شاهد فرونشست زمین در بخشهای مختلف کشور باشیم که این مساله موجب خالی شدن زمین میشود و میتوان گفت که در اثر وقوع زلزله میتوانیم شاهد فرونشستهای عمیقی تری باشیم.
عضو هیئت مدیره انجمن ژئوپلیتیک ایران با اظهار نگرانی از حفر بیرویه چاه و انتقاد از فقدان فرآیند نظارتی مؤثر بر آن گفت: حفر بی رویه چاههای عمیق منجر به فرونشست لایههای بالاتر زمین شده است و این برای آینده شهرها فوقالعاده خطرناک خواهد بود و خسارات و تبعات زلزلهها را نیز افزایش خواهد داد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برای انتقال آب از محل منبع آب تا مقصد، درصدی از آن به هدر میرود بنابراین ما با طرحهایی در سیستمهای نوین آبیاری اعم از لولهگذاری میتوانیم به ازای هر کیلومتر لوله گذاری حدود ۷۰ هزار متر مکعب آب صرفه جویی کنیم.
حفر بیرویه چاههای عمیق منجر به فرونشست لایههای بالاتر زمین شده است و این برای آینده شهرها فوق العاده خطرناک خواهد بود و خسارات و تبعات زلزله ها را نیز افزایش خواهد داد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت حفاظت منابع خاک کشور مناسب نیست، گفت: فرسایش آبی و بی توجهی، از عمده ترین علل اوضاع نامساعد منابع خاکی به شمار می رود.
نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد با اشاره به بحران آب و خاک در هرمزگان از وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و سازمان حفاظت محیط زیست خواست ضمن بررسی شرایط منطقه میناب و رودان، تدبیر عملیاتی اتخاذ کنند و مراقبت کنند فاجعه دشت میناب عمیق تر نشود.
منابع آب زیرزمینی به دلیل تعداد زیادی چاه غیرمجاز و اضافهبرداشت چاههای مجاز رو به اتمام است و هر روز گوشهای از زمین خشک ایران، به دلیل افت سفرهها تَرَک میخورد یا فرو مینشیند.
سالهای متمادی است که با روند کاهش سطح سفرههای زیرزمینی و تبعات آن مواجه هستیم. براساس بررسیهای صورت گرفته در زمینه آبهای زیرزمینی به صورت جمعی رقمی در حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد مترمکعب از ظرفیت مخازن دشتها برداشته شده است؛ بنابراین برای تعادلبخشی باید فرصت مناسبی به آن داد تا به مرور زمان با تغذیه درست این رقم به سفرهها بازگردد که در همین راستا ...
دبیر اجرای طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: علیرغم اینکه شورای عالی آب برای وزارت جهاد کشاورزی تکلیف گذاشته تا با طرح تعادلبخشی همکاری کند، اما متاسفانه آنطور که باید شاهد همکاری این وزارتخانه نیستیم و بعضا کارشکنیهایی نیز از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای پیشبرد این طرح ایجاد میشود.
زیست آنلاین :از آغاز پیدایش تمدن در فلات ایران، حیات جامعههای بشری و زندگی دیگرزیستمندان (گیاهان و جانوران)وابسته به کوهستان بوده که سرچشمهی آب و آبادانی است. انتخاب تهران به عنوان پایتخت در بیش از دویست سال پیش،به جز موقعیت جغرافیایی و نظامی و سیاسیِ مناسب، به دلیل وجود منابع آبی و طبیعی مناسب هم بوده است.