سطح این جنگلها که تامین کننده حیات بیش از نیمی از ساکنان کشورهستند، بشدت رو به کاهش بوده و احداث مجموعههای گردشگری چون تلهکابین و ورود بیضابطه حجم زیاد گردشگر در دل این جنگلهای بکر باستانی که منتظر ثبت جهانی هستند، میتواند تیر خلاصی باشد بر حیات چند میلیون ساله آنها
آمار و ارقام نشان میدهد که سالیانه چند ۱۰ هکتار از جنگلها بویژه در شمال کشور از بین رفته که تنها دلیل آن به دخالت بشر در طبیعت برمیگردد این در حالی است که این موهبتهای خدادادی نقش فراوانی در کاهش مخاطرات طبیعی و انسانی مانند سیل و تبعات ناشی از آن دارد.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال با اشاره به اینکه مساحتی حدود ۲۵ هزار و ۷۰۱ هکتار برنامه نهالکاری و بذرکاری برای توسعه جنگل در کشور پیشبینی شده است، گفت: برای اولین بار اعتبار بسیار خوبی برای اجرای برنامههای بیولوژیک در جنگل اختصاص داده شده است.
جاده ۶ کیلومتری در دل ارتفاعات سوادکوه در حال ساخت است و آنطور که یک فعال محیط زیست هم به آن اشاره کرده در این ساخت و سازها که درباره مجوز دار بودن یا نبودش اختلاف نظر وجود دارد، یک هزار اصله درخت نابود شده است.
مرتضی رحمان زاده، شهردار منطقه ۱۳ با اشاره به طرح تبدیل بوستان جنگلی سرخه حصار به قطب گردشگری شرق تهران، از احداث موزه گل محمدی برای اولین بار در کشور در این بوستان خبر داد. در ادامه به جزییات بیشتری در این حصوص پرداخته می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کلاردشت با اعلام اینکه برخی از نیروهای این اداره در آستانه بازنشستگی قرار دارند، گفت: این اداره نیاز به نیرو و امکانات بیشتری برای حفاظت ازجنگل ها و مراتع دارد.
هاشمی، استاندار گلستان در دیدار با آقایی، رئیس سازمان جنگلها گفت: زمینه بروز آتشسوزیهای بزرگ در جنگلهای هیرکانی گلستان وجود دارد که استقرار بالگرد برای استفاده در مواقع اضطراری میتواند از نابودی وسیع جنگلها جلوگیری کند، آقایی نیز در این دیدار اظهار کرد: سال اول اجرای طرح تنفس جنگلها نتایج فراوانی داشته است.
فعال زیستمحیطی و مشاور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت: چرا باوجود تاکید فعالان زیست محیطی و استاندار بر حفظ ویژگیهای طبیعی ارغوان و ضرورت تهیه پیوست زیست محیطی طرح توسعه منطقه، منابع طبیعی همچنان تعلل میکند؟
دکتری منابع طبیعی گفت: مطابق برآورد سازمان جنگلها و مراتع از سال ۷۵ تاکنون با صدور ۵۰۰ هزار مجوز برداشت چوب، جنگلهای شمال دچار یک کاهش سه برابری شده است.
بر اساس پیشبینی ها دمای هوای آمازون تا سال ۲۰۵۰ بین ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد افزایش یافته و منجر به خشکسالی شدید خواهد شد. این خشکسالی ها مشکلی جدی خواهند بود چرا که باعث افزایش و گسترش آتشسوزیهای طبیعی در جنگل ها میشوند.