در سالهای پس از انقلاب و افزایش دیدگاه استقلال و خود کفایی به ویژه در زمینه کشاورزی، میزان استفاده از منابع زیرزمینی آب به بالاترین حد خود رسید. این مسئله با دوره خشکسالی و کاهش بارشها مصادف شد و حفر بی رویه چاهها ضربه های جبران ناپذیری به منابع وارد ساخت.
رئیس هیئت مدیره انجمن آب و فاضلاب ایران گفت: اگر جلوی روند کاهش تراز آب زیرزمینی گرفته نشود، فرونشست تشدید شده و به زیرساختهای مهمی از جمله فرودگاه امام، راههای شوسه و ریلی و سازههای مهم آسیب میرسد. اگر برداشت آب مدیریت نشود وقتی ما متوجه فرونشست می شویم که کار از کار گذشته و با سانحه هولناکی روبرو شدهایم و کاری هم از دستمان بر نمیآید.
به گفته رییس سازمان حفاظت محیطزیست انتقال آب از دریا به داخل سرزمین برای برطرف کردن نیاز آبی مصرفکنندگان صنعتی و آب شرب و بهداشت مردم در صورت نیاز و با رعایت ضوابط زیستمحیطی بلامانع است.
فرماندار سرپلذهاب از برطرف شدن مشکل آب این شهرستان خبر داد. از سوی دیگر، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آلودگی آب های زیرزمینی به مواد سمی و فوق سمی خصوصا در استان مازندران به جهت بالابودن سطح آب و استفاده بسیاری از منازل و ویلاداران از آب های چاه از چشم همه پوشیده مانده و به این مورد از نظر اصولی نگاه و توجه خاص نمیشود.
زیست آنلاین: مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای البرز و کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی گفت: کمبود آب در ایران و علی الخصوص در استان البرز یکی از عوامل محدود کننده اصلی توسعه فعالیت های اقتصادی در حال و دهه های آینده به شمار می رود. متاسفانه در استان البرز مانند کل کشور هنوز استفاده مطلوب از منابع آب به شکل یک فرهنگ جایگاه ...
نشریه انگلیسی نیچر نوشت: تصاویر جدید ماهواره ای نشان می دهد نشست زمین در تهران به عنوان پرجمعیت ترین شهر غرب آسیا بسیار شدید است و در برخی مناطق به ۲۵ سانتی متر در سال می رسد.
پژوهشگر حوزه معماری و مهندسی ساختمان در ایتالیا اعلام کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و براساس گزارش تهیه شده توسط سازمان ملل پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی بحران آب در مناطق با اقلیم خشک و نیمه خشک، منجر به مهاجرت ۲۴ تا ۷۰۰ میلیون نفر گردد.
بخشهایی از دشت ورامین و خطوط ریلی آن به همراه بستر فرودگاه امام از جمله نقاطی هستند که فرونشست زمین در آن میتواند خطری جدی برای زیرساختهای حمل و نقلی باشد و به خطر افتادن امنیت پروازها را در پی داشته باشد.
به گفته یک مسئول، با تداوم روند کنونی، سفرههای آب زیرزمینی ایران تا ۱۵ سال دیگر نابود خواهد شد. او همچنین از احتمال مواجه شدن ایران در سال ۲۰۵۰ با "کمآبی مطلق" خبر داد. مقامهای ایران آب را «مسئلهای امنیتی» میدانند.
دبیر اجرای طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و براساس برنامه سال ۱۳۹۷، اکنون با پیشرفت ۴۵ درصدی روبهرو هستیم.
قنات یکی از قدیمیترین روشهای ابتکاری در زمینه استحصال آب است که در کشور ما ریشه تاریخی دارد؛ این تونلهای حاوی آب از دیر باز در برخی از نقاط کشور بویژه مناطق کویری و کمآب بهکار گرفته میشود، تا حیات روستا و کشاورزی آن را حفظ کند.
حبیبالله دهمرده نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی، درباره جزئیات جدید از چاه آب ژرف سیستان و بلوچستان برای بهرهبرداری و استفاده از آب زیرزمینی اظهار داشت: این آب ژرف و عملیاتی که انجام شده جواب داده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان تنها ورودی آب به حوضه آبخوان دشت اصفهان رودخانه زایندهرود است، گفت: اگر فرایند برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی کنترل و جلوگیری نشود، طبیعتاً فرونشست زمین در دشتهای مختلف استان اصفهان اتفاق خواهد افتاد.
مساله آب موضوعی است که دیگر از شعار خارج و به یک واقعیت تلخ برای کشور تبدیل شده و روزبهروز شرایط بحرانیتری را تجربه میکند، شرایطی که حال ایران را وخیم کرده و باید به صورت ضرب العجلی به فکر معالجه آن بود.
روزانه حدود ۱۳۰۰ تن به صورت غیررسمی زباله خشک ارزشمند جمعآوری میشود و علاوه بر آن به طور معمول ۷۰ درصد آب شرب تهران از منابع پشت سدها و ۳۰ درصد از محل منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.