رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، درباره نقش منفی انسان در طبیعت گفت: برآوردهای ما نشان میدهد که بیش از ۹۵ درصد آتش سوزیها به دلیل عامل انسانی بوده است. افراد برای تفریح به طبیعت رفته و آتش روشن میکنند اما آن را خاموش نمیکنند و این آتش دامن جنگل را فرا میگیرد.
آموزش، ترويج و توسعه فرهنگ منابع طبيعی فعاليت های مستمری است به منظور ايجاد تغييرات مطلوب در دانش، بينش و رفتار مردم، بهره برداران و مجريان طرح ها و تسهيل مشاركت آنان در فرآيند برنامه های حفاظت، احياء، توسعه و بهره برداری اصولی و پايدار از جنگل، مرتع ، بيابان و حوزه های آبخيز كشور.
یک کارشناس آبخیزداری معتقد است: آبخیزداری نیازمند توجه بیشتر مقامات کشوری از جمله وزارت جهاد کشاورزی، استانداران و سایر مسئولان است زیرا متاسفانه در هرجایی که این عملیات انجام میشود اثر بخشی آن را قبول ندارند.
بر اساس شواهد علمی منتج از ده ها مدل اقلیمی و مشاهده بینالمللی صحه گذاری شده توسط صدها محقق در سطح جهان، بر این مساله اتفاق نظر وجود دارد که تغییرات اقلیمی از تغییر تعادل طبیعی گازهای دارای اثر گلخانه ای در طبیعت متاثر شده است. این تغییر تعادل به علت انتشارات انسانساز و کاهش توان جذب زیست بوم کره زمین بوده است.
تحقیقات نشان داده است که زنان در مقابل تغییرات اقلیمی به مراتب بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار میگیرند. تغییرات اقلیمی برای کودکان و زنان خطرناکتر است.
زیست آنلاین: مواضع سیاسی دولتمردان در باب تغییر اقلیم با وجود نگرانی از آثار تغییر اقلیم بر روی زیست کره زمین در اتخاذ شیوه های مقابله و مدیریت متفاوت است و آنها را رو یاروی هم قرار داده است از این رو دانشگاه تهران در سلسله نشست هایی با موضوع هم اندیشی ملّی موافقت نامه اقلیمی پاریس قصد دارد بستری فراهم آورد تا افراد با دید گاه های متفاوت بتوانند ...
دادههای آماری نشان میدهد که اگرچه تغییر اقلیم و عوامل آن در کاهش سطح منابع آبی در قم موثر بودهاست و اطلاعات هواشناسی و محیطی نیز این عامل را اثبات میکند ولی نمی توان نقش عوامل انسانی را نیز در این زمینه نادیده گرفت، علاوه برآن بدلیل قرارگیری استان قم در انتهای حوضه آبریز، همواره با کمبود منابع آبی روبرو بوده ایم.
دکتر کریستوف هاملمن روز گذشته، در کارگاه آموزشی همایش بین المللی بهداشت محیط در زنجان افزود: سیاستگذاری برای مناسب سازی سامانه های حمل و نقل و استفاده از سوخت های غیر فسیلی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش اثرات زیست محیطی تغییر اقلیم هم داشته باشد.
یک حقوقدان گفت: «توافقنامه پاریس، یک سند حقوقی الزامآور برای کشورهایی است که به عضویت آن در میآیند و اجرای مفادش، الزامآور خواهد شد چرا که مفاد تعهدات در متن، به دو دسته «متعهد به وسیله» و «متعهد به نتیجه» تقسیم شده است.»
رئیس مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر به ضرورت بررسی پیامدهای محیط زیستی انتقال آب دریای خزر، تبعات اقتصادی و اجتماعی این طرح و معاهدات و تعاملات منطقهای مربوط به آن اشاره نموده و از برگزاری نشست چالشها و فرصتهای انتقال آب دریای خزر خبر داد.
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اخبار و شایعات مبنی بر پایان خشکسالی و ورود کشور به یک دوره ۲۵ ساله ترسالی گفت: در راستای مدیریت منابع آب، سیاست هایی در پیش گرفته شده که به هیچ عنوان نباید چنین شایعاتی آنها را تحت تاثیر قرار بدهد.
زیست آنلاین: اولین نشست از هم اندیشی ملّی موافقت نامه اقلیمی پاریس در دانشگاه تهران برگزار شد و اقلیم شناسان و مختصصان در خصوص وقوع یا عدم وقوع تغییر اقلیم و منشأ انسانی یا طبیعی این پدیده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
زیست آنلاین : چرا اکثر مدیران از محلی و ملی و جهانی در تصمیم گیری های مدیریتی برای سازگاری با تغییرات اقلیم مدام تکرار می کنند با منافع ملی ما سازگاری ندارد، آنها بدانند چه بخواهند چه نخواهند تغییرات اقلیمی در آینده ای نزدیک منافع آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
کمبود آب، تغییر اقلیم و خشکسالی در کشور موجب شده تا شاهد افزایش مهاجرت به استان مازندران باشیم، استانی که در ظاهر سبز است اما با خشکسالی دست و پنجه نرم میکند و افزایش میزان جمعیت جز دردسر، عاید دیگری نخواهد داشت.
بر اساس یافتههای جدید که پس از مطالعۀ تصاویر ماهوارهای حاصل شده، از سال ۲۰۰۰ میلادی وسعت پوشش گیاهی سیارۀ زمین ۵ درصد افزایش یافته و ۲ میلیون مایل مربع بیشتر شده است که وسعتی به اندازۀ مساحت تمام جنگلهای آمازون است.
زیست آنلاین: دو روز پیش خبری با عنوان «سهم ۱.۳ درصدی ایران در انتشار گازهای گلخانهای»، در خبرگزاری مهر آمده بود و تصریح کرده بود که کشورهای توسعهیافته اروپایی و ایالات متحده با در اختیار داشتن بیش از ۷۹ درصد از سهم انتشار گازهای گلخانهای، اصلیترین عامل افزایش انتشار این گازها در جهان هستند. با این وجود اما مطابق توافق تغییر اقلیم پاریس کشورهای ...
موافقت وزارت نیرو با اجرای توافق پاریس در حالی است که اجرای این توافقنامه، علاوه بر تحمیل بار مالی نزدیک به ۱۱ میلیارد دلاری به این وزارتخانه، تولید برق کشور را کاهش میدهد.
مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد تداوم روند کنونی تخریب محیطزیست و تبعات آن بر جوامع محلی میتواند منجر به بروز بحرانی شدید در اقتصاد جهانی شده و احتمالاً باید شاهد تکرار بحرانی مانند بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی باشیم.
دانشمندان در مورد انقراض ۴۰ درصد گونههای حشرات در دنیا زنگ هشدار را بهصدا در آوردهاند. آنها میگویند با توجه به نقش بزرگ حشرات در اکوسیستم طبیعی، نابودی آنها برای حیات انسانها گران تمام خواهد شد.