حدود ۶۰ درصد مصارف خانگی و صنعت و حدود ۵۰ درصد مصارف کشاورزی توسط آبهای زیرزمینی تأمین میشود همچنین سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب از منابع آب زیرزمینی برداشت میشود که معادل حجم ۱۰ دریاچه ارومیه است.
یک پژوهشگر حوزه منابع آب با اشاره به اینکه سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب از منابع آب زیرزمینی یرداشت میشود، گفت: این مقدار به اندازه حجم ۱۰ دریاچه ارومیه است.
رویداد ملی سازگاری با کم آبی، سوم تا پنجم تیرماه با همکاری وزارت نیرو، وزارت صنعت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی و سازمان حفاظت محیط زیست با هدف مدیریت مصرف آب در کشور برگزار میشود.
زیست آنلاین: در حالی که اکثر شرکت هایی که درآمد سالیانه بیش از یک میلیارد دلار دارند، متوجه شده اند که حفاظت از آب حیاتی است، بیش از نیمی از مردم هنوز برنامه ای جامع برای کاهش مصرف خود ندارند.
همکاری مشترک معاونت آموزش سازمان محیط زیست و دانشکده محیط زیست به منظور تدوین «برنامه صیانت از منابع آب و محیط زیست»، از سال ۹۷ شروع شده و هنوز در حال اجرا است. معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مرحله ابتدایی این برنامه در قالب آموزش مسائل محیط زیستی به دانشآموزان توسط دانشجویان محیط زیست در حال اجراست و مرحله میانی این برنامه ...
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به ذخیره ۷۱۳ میلیون مترمکعبی مخزن سد زایندهرود، گفت: هنوز تصمیمی برای تداوم جریان آب زایندهرود بعد از نیمه دوم خرداد ماه اتخاذ نشده است./ مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: محل فعلی تأمین آب طرحهای مقابله با ریزگرد، تأمین آب شرب پاییندست را با مشکل روبهرو میکند./ رئیس اتاق بازرگانی،...
قنات که اختراعی ایرانی بوده و قدمتی هزار ساله دارد در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از متخصصان در سرتاسر جهان معتقدند که قنات به هرکجا که راه پیدا کند موجب سکونت، رونق کشاورزی و آبادانی می شود. اما گویا مسوولان مربوطه به این امر واقف نیستند که با محو قنات ها تنها یک شیوه استحصال آب از منابع آبی از بین نمی رود بلکه با خشکیدن ...
مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به آبگیری ۸۷ درصد از تالاب هورالعظیم در سال آبی ۹۸-۹۷ گفت: بخشی از هورالعظیم در خوزستان با ظرفیت آبگیری در حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب هنوز آبگیری نشده است.
یکی از راههای جبران کمبود آب در دنیا، استفاده حداکثری از آبهای موجود است که یکی از این روشها، بازچرخش آب است، بازچرخش آب بهنوعی فناوری گفته میشود که بر اساس آن، آبهای غیر قابل شرب و فاضلابها به آبهای قابلاستفاده تبدیل میشوند و دوباره به چرخه طبیعت بازمیگردند.
معاون پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری از فرسایش سالانه یک میلیارد تن خاک ایران خبر داد و گفت: شکل غالب فرسایش در حدود ۱۲۰ میلیون هکتار از کشور فرسایش آبی و در حدود ۴۰ میلیون هکتار از آن فرسایش بادی است.
مسعود زندی رئیس اداره محیط زیست شهر تهران گفت: نگاه ما در مسئله رود دره های شهر تهران این است که حتی الامکان ساختار طبیعی رود درهها حفظ شود. چون تغییر ساختار طبیعی منجر به کاهش جذب و نفوذ آب و نهایتاً افزایش روان آب و خطر جاری شدن سیلاب میشود.
بارندگیهای اخیر باعث شده این بار بر خلاف سالهای گذشته همراه با اسم تابستان دغدغه کم آبی به گوش نرسد و به نظر میرسد ذخیره سدهای تهران پاسخگوی نیاز شهروندان تهرانی است؛ به طوری که پیشبینیها از پر شدن سدهای تهران تا اواخر خردادماه خبر میدهند.
محققان کشور با انجام طرحی پژوهشی نانو فیلتری را با استفاده از ضایعات کشاورزی تولید کردند که کاربردهای گستردهای از حوزه بهداشت تا صنایع شیمیایی دارد. محمدعلی ولیداد، معاون اجرایی طرح فهام شرکت توانیر، با اشاره به تجهیز تمامی چاههای کشاورزی به کنتورهای هوشمند طرح فهام، از فراهم شدن امکان پایش آب برداشت شده از چاهها بر اساس انرژی مصرفی از سوی وزارت ...
زیست آنلاین: در چارچوب "سازگاری با کم آبی" تلاش های میان بخشی در این رابطه، در دستور کار قرار گرفته، اما به نظر می رسد مجموعا توفیق چندانی در این عزیمت، به سوی هدف نداشته ایم.
با وجود گذشت بیش از یک ماه از سیل اخیر ایران که منجر به خسارات اقتصادی فراوان گردید، تحلیل های وقوع این حادثه همچنان ادامه دارد. یک عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ضمن تحلیل سه سامانه بارشی فعال در کشور در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸، گفت: گرچه بارشهای اخیر، در ۴۰، ۵۰ سال اخیر کمسابقه بوده اما بیسابقه نبوده است.
بنابر گفته یک کارشناس شهری اگر به قوانین طبیعت و محیط زیست احترام نگذاریم و در اقدامات خود علم را نادیده بگیریم،طبیعت روزی ضربه شست خود را نشان خواهد داد، رسیدگی نکردن به سدها نیز میتواند یکی از عوامل بروز سیل در این مناطق و به طور کلی در کشور باشد.
یک استاد مهندسی رودخانه و علوم و مهندسی آبخیز دانشگاه تهران گفت: تنها راه نجات کشور از خشکسالیهای بلندمدت و جلوگیری از سیل، مدیریت جامع حوضه آبخیز است.
مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو گفت: طرحهای توسعه منابع آب و خاک در ۱۲ استان کشور با سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه افتتاح شد.