معادن محبوس برای فعالیت پایدار به چیزی بیش از دستور وزارت صمت نیاز دارند. یک گزارش پژوهشی که بر مبنای یافتههای دقیق از وضعیت بخش معدن کشور تهیه شده نشان میدهد غیرفعال شدن معادن کشور به ۱۲ دلیل مختلف رخ داده که مهمترین آن اختیارات وسیع دولت در صدور مجوزهای معدنی و دخالت در این بخش است. وضعیتی که زنگ خطر افزایش ابعاد حبس معادن به بیش از ۵هزار مورد ...
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: فیلمی که در فضای مجازی درباره فعالیت یک معدن در قله دماوند دست به دست میشود متعلق به چند سال پیش است. اکنون همه معادن موجود در ارتفاع بیش از یکهزار و ۸۰۰ متر دماوند تعطیل شدهاند و هیچ برداشت معدنی در این قله انجام نمیشود.
نماینده شاهرود و میامی در مجلس با تاکید بر اینکه شاهوار ثبت ملی شده و این امر برای مسئولان فصل الخطاب است، گفت: فعالیت در معدن بوکسیت تاش ممنوع است و برداشت ازشاهوار انجام نخواهد شد.
یک فعال محیط زیست استان فارس گفت:معدنکاوی بیضابطه منجر به فقر معیشتی، نابودی منابع طبیعی و تخریب رویشگاهها و زیستگاهها میشود و با ادامه یافتن این روند زندگی انسان از حالت طبیعی و تعادل خود خارج خواهد شد.
مدتها است که از تعطیلی موقت معدن بوکسیت به دلیل فشارها و مطالبهگری مردمی میگذرد اما هنوز مردم خطه شاهوار بیم آن را دارند که یکبار دیگر این کانون حیات بخش، تخریب شود.
معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارشی حجم سرمایهگذاری خارجی بخش صنعت، معدن و تجارت در پنج ماه نخست امسال را ۳۸۸ میلیون دلار معادل ۸۰ درصد میزان سرمایهگذاری خارجی در کشور اعلام کرد.
امروزه نقش معدن در اقتصاد جهانی به افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی محدود نمیشود، بلکه سهم آن در ایجاد فرصتهای برابر شغلی، کاهش فقر، گسترش عدالت اجتماعی و توسعه پایدار اقتصادی بسیار حایز اهمیت است.
مطابق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعداد معادن غیرفعال کشور تا پایان سال گذشته به چهار هزار و ۴۴ معدن رسید. بهطور قطع راهاندازی این معادن راکد که عمده آنها در مناطق کمتر برخوردار کشور واقعند، اشتغالزایی خوبی به همراه داشته و در رشد و توسعه این مناطق تاثیرگذار خواهد بود.
طی 4 ماه اول امسال تعداد پروانه بهرهبرداری صادر شده برای معادن 22.5 درصد و اشتغال این بخش 8 درصد کاهش یافت. در مقابل، هزینه عملیات اکتشاف ذخایر معدنی با رشد 38.4 درصدی همراه بوده است.
در حالی که جهان با نگرانی فزاینده به تحولات سیاسی افغانستان می نگرد، توجه اذهان عمومی به تدریج به ثروت معدنی این کشور و نحوه بهره برداری دولت طالبان از آن معطوف می شود.
یک کارشناس ارشد حوزه معادن بینالمللی اظهار داشت: توسعه معادن افغانستان نمیتواند هیچ نقشی برای اقتصاد ایران ایفا کند. مگر اینکه ما بتوانیم تامین خوراک را برای ایران از معادن افغانستان انجام دهیم و یا ایران بتواند از طریق شرکتهای پیمانکاری متخصص در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری پروژههایی را در افغانستان بگیرد این موضوع باعث توسعه و اشتغالزایی هم ...
هماهنگکننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه گفت: کشورهای خشک، نیمه خشک و کم آب مانند ایران، الگوی زندگی و مدل توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را با در نظرگرفتن روند تغییرات محیطی واقلیمی و پیشبینی پیامدهای آن تدوین کنند.
سخنگوی ستاد مردمی احیای کرکس کوه سماک، گفت: اداره محیط زیست نطنز به جای توجیه و فرافکنی، برای برون رفت از بحران موجود به انجام وظایف قانونی و راهکارهای نجات زیستگاه کرکس کوه بپردازد.
کرکس کوه زخمی کهنه به دل دارد،از سال ۱۳۶۰ که اولین مجوزهای بهرهبرداری از معادن این منطقه صادر شد معدنداران خراش بر قامتش را نشانه گرفتند و امروز زیر چتر قانون تکه تکه میشود.
رئیس کمیته تخصصی سیلاب گفت: خشکسالی و سیلاب دو روی سکه تغییر اقلیم هستند. بررسی آمار و اطلاعات بارش و رواناب طی شصت سال گذشته در مناطق خشک و نیمه خشک همانند ایران، حاکی از آن است که سیلابهای بزرگ و ویرانگر عموما بلافاصله قبل و پس از دورههای خشکسالی طولانی و شدید به وقوع میپیوندند.
زیست آنلاین: اگر چه وزارت صمت مدعی است ماهیت حق بهره برداری از شش هزار معدن موضوع مزایدات اخیر، حق انتفاع می باشد ولی با یک بررسی اجمالی با ایراداتی حقوقی مواجه می گردیم که این ادعا را به صورت کامل رد می نماید.
در پی مطرح شدن واگذاری ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیر فعال کشور از طریق مزایده، یک دکتری مهندسی محیط زیست ضمن بیان اینکه لازم است آثار سوءزیستمحیطی فعالیتهایی مانند معدنکاوی به حداقل برسد، بر ضرورت ارایه آموزشهای زیستمحیطی و برخورداری طرحها از پیوست زیستمحیطی تاکید کرد.
استاندار سمنان بیان کرد: در سال ۹۹ با اقدامات انجام شده توسط شورای معادن استان تعداد معادن غیرفعال استان از ۱۸۴ مورد در ابتدای سال، به ۱۰۴ مورد در پایان سال کاهش یافت و با این تعداد بالغ بر ۸۰ درصد معادن استان در پایان سال گذشته در حالت فعال قرار گرفتند.تمامی تصمیمات ما در شورای معادن استان پیرامون جلوگیری از خام فروشی، تخریب محیط زیست و همچنین تلاش ...
پیرو انتشار برخی شایعات در خصوص اجرای طرح بزرگ آزادسازی شش هزار محدوده و معدن غیرفعال، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صمت در بیانیه ای ضمن تشریح شرایط برگزاری بزرگترین مزایده سراسری کشور اعلام کرد: روند اجرای طرح آزادسازی 6000 معدن غیرفعال کشور از سال گذشته و بنا بر تأکیدات و مطالبات رهبر معظم انقلاب، مقامات عالی نظام و دولت، فعالان اقتصادی و ...
زیست آنلاین: واگذاری یک سوم معادن کشور در روزهای پایانی دولت، چوب حراجی است که بر منابع طبیعی کشور زده میشود. با توجه به شرایط حقوقی و نظارتی و همچنین تجربه فعالیتهای مخرب معدنی، این واگذاری غیرشفاف و عظیم میتواند آسیبهای غیرقابل جبرانی بر محیط زیست بگذارد.