گزارش ها حاکی از آن است که بر اساس پروتکلهای سازمان ملل متحد حق داریم که فقط ۴۰ درصد از آبهای تجدید پذیر را استفاده کنیم در حالیکه ایران بالاترین مصرفکننده آبهای تجدیدپذیر در جهان است.
پژوهشگر حوزه معماری و مهندسی ساختمان در ایتالیا اعلام کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و براساس گزارش تهیه شده توسط سازمان ملل پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی بحران آب در مناطق با اقلیم خشک و نیمه خشک، منجر به مهاجرت ۲۴ تا ۷۰۰ میلیون نفر گردد.
بخشهایی از دشت ورامین و خطوط ریلی آن به همراه بستر فرودگاه امام از جمله نقاطی هستند که فرونشست زمین در آن میتواند خطری جدی برای زیرساختهای حمل و نقلی باشد و به خطر افتادن امنیت پروازها را در پی داشته باشد.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی ضمن انتقاد از توسعه اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: دانشگاههای ارومیه و تبریز ماموریت یافتهاند که عدد دقیق توسعه کشاورزی را در کل حوضه آبریز استخراج کنند و پس از استخراج این آمار برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت.
به گفته یک مسئول، با تداوم روند کنونی، سفرههای آب زیرزمینی ایران تا ۱۵ سال دیگر نابود خواهد شد. او همچنین از احتمال مواجه شدن ایران در سال ۲۰۵۰ با "کمآبی مطلق" خبر داد. مقامهای ایران آب را «مسئلهای امنیتی» میدانند.
به نظر می رسد برای نجات کشور از بحران کم آبی باید مدیریت منابع آبی در جهات مختلف مانند بازیافت پساب ها مورد توجه مسئولان در سطح کلان و استان ها قرار گیرد.
دبیر اجرای طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و براساس برنامه سال ۱۳۹۷، اکنون با پیشرفت ۴۵ درصدی روبهرو هستیم.
دبیر اجرای طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تاثیر منفی وجود چاههای غیرمجاز در وضعیت منابع آبی ایران، لازم است تا نگاههای حمایتی وزارت جهاد کشاورزی به چاههای غیرمجاز برداشته شود و یک عزم ملی برای مقابله با این چاهها بهوجود آید.
نماینده ارومیه در مجلس گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه نه تنها اقدام موثری در احیای دریاچه انجام نداده بلکه در سالهای گذشته با ارائه طرح اصلاح کاشت بدون مطالعه به اقتصاد و کشاورزی منطقه نیز خسارت زده است.
خشکسالی ناشی از پدیده تغییر اقلیم، با شدت بیشتری، اکنون دامن مناطق خشک و نیمه خشک زمین را گرفته است، با کاهش محسوس توان منابع آبی، راهی به جز ترویج گفتمان صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف باقی نمی ماند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورضمن بیان اینکه دریاچه ارومیه توان از دست دادن حتی یک قطره آب دیگر را ندارد، گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی بیش از پنج میلیون نفر را در معرض تهدید قرار می دهد.
همه ساله همایشی به منظور تبادل تجربیات و آشنائی با آخرین دستاوردهای مدیران کنترل کیفیت و آزمایشگاه شرکت های آب و فاضلاب، در نقاط مختلف کشور برگزار می گردد. امسال، این همایش در تاریخ ۲۹ و ۳۰ آبان ماه در شهر شیراز برگزار خواهد شد.
مساله حقوق آب و مالکیت آن، به ویژه در آب زیرزمینی به دلیل ماهیت آن،همواره یکی از چالشهای اساسی مدیریت آب در دهههای اخیر بوده و وضع قوانین متعدد دراین زمینه نتوانسته از حفر چاههای غیرمجاز و صدور پروانههای بیش از ظرفیت توان آبی منابع زیرزمینی در هر دشت جلوگیری کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه وزارت نیرو باید سالانه حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب بهطور مداوم برای مبارزه با گرد و غبار اختصاص دهد، گفت: لازم است منابع آبی جدید برای مهار گرد و غبار در خوزستان تخصیص داده شود.
وحید واسطه با بیان اینکه امسال سخت گیری ها برای تحویل آب سد شیرین دره به برنج کاران بیشتر می شود اظهار داشت: آب بر مبنای کشت برنج، تحویل نمی شود بلکه بر مبنای سایر محصولات انجام خواهد شد و بر این اساس برنج کاران با کاهش میزان آب روبه رو خواهند بود.
وضعیت بارشها در بازه زمانی ۵۰ روزه سال آبی جاری (۹۸-۹۷) از کاهش عطش ذخایر آبی حکایت دارد. مطابق آمارهای جدید، ارتفاع کل ریزشهای جوی از اول مهر تا ۲۰ آبانماه بالغبر ۳۶ میلیمتر ثبت شده است که نسبت به میانگین دورههای مشابه بلندمدت بیش از ۷۱ درصد و نسبت به سال آبی گذشته (که سالی خشک و کم بارش بود) بیش از ۲۰۷ درصد افزایش را نشان میدهد. با توجه به ...