کارشناسان محیط زیست در یک مطالعه به بررسی اهمیت جنگلهای سالم و بکر برای سازگاری و احیای اکوسیستمهای بومی، ثبات اقلیمی محلی و حتی رشد جنگلها در کیلومترها دورتر پرداختند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران با اشاره به وضعیت خشکسالی در این استان و مصارف بیش از حد آب در بخش کشاورزی گفت: با تداوم خشکسالیها ، عدم ورود مناسب جریانات آبی به داخل دریاچه، برداشت بیش از حد، شاهد خشک شدن کامل دریاچه هستیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه بحران آب در آینده نزدیک تنها مسالهای است که امنیت و استقلال کشور را به شدت تهدید خواهد کرد استفاده از بیوتکنولوژی و دیگر فناوریها در بخش کشاورزی و مدیریت آب را مهمترین راه برای فائق آمدن بر این بحران عنوان کرد.
کاهش ۴۰ درصدی بارندگی، خشک شدن دریاچه طبیعی عباس آباد، الندان و تالاب لپو، پایین افتادن سطح آب اکثر تالاب ها به دلیل برداشت بی رویه و کم شدن آب ورودی، زنگ خطر خشکسالی را برای زیستگاه های طبیعی مازندران به صدا در آورده است.
اردن از جمله کشورهایی است که از نظر منابع آبی سخت در مضیقه است و مطالعه تازه و جامع خشکسالیهای منطقه و برآورد تغییرات کاربری اراضی بالا دست در سوریه پس از جنگ نشان میدهد که با روند فعلی، اوضاع ممکن است بسیار بدتر شود.
رئیس کمیته ملی و مرجع علمی و فنی کنوانسیون رامسر با تاکید بر اینکه مشکل اصلی در خلیج گرگان و تالاب میانکاله در بالادست حوضه آبریز و در خشکی است نه دریا نسبت به خطاهای احتمالی در لایروبی خلیج گرگان هشدار داد.
رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس ضمن تاکید بر توجه به مسائل محیط زیستی در نیروگاههای کشور بر ضرورت تعیین قیمت تمامشده انرژیهای پاک تولید شده تاکید کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:متاسفانه خیلی از مقامات کشور هنوز تشخیص نداده اند که مسئله بحران آب چقدر جدی است، برنامه ششم به دنبال افزایش بهره وری آب کشاورزی است ولی اگر این برنامه با همین بهره وری بخواهد اجرایی شود بر بحران آب می افزاید.
ذخیره گاه های زیست سپهر ارژن و پریشان این روزها در کشاکش بودن و نبودن است، نابودی منابع آبی، کشاورزی بیرویه و قطع درختان، خطر خروج این ذخیره گاه را ازفهرست یونسکو محتمل کرده است.
با وجود بیش از ۴۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و حدود ۲۰۰ هزار حلقه چاه مجاز، ایران به آبکشی شبیه شده که در هر گوشه آن بدون رعایت حریم، چاههای عمیق و نیمه عمیق حفر شده و بهرهبرداران هر سال مجبورند که برای دسترسی به آب، کف شکنی کرده و به اعماق پایینتر زمین سفر کنند. چاههای عمیقتر، سوخت بیشتری برای استحصال آب مصرف میکنند، به این ترتیب هوا آلودهتر میشود،...
مطالعات نشان داده است که افزایش دما در اثر تغییرات آب و هوایی موجب شده تا طوفانهای شدیدتر در شهرها منجر به جاری شدن سیلابهای بزرگ و در نتیجه خشکیدن زمینهای زراعی روستاها شود.
در سایه توسعه بي رويه کشاورزی در كشور و همزمان با کاهش منابع آب، ۳۷ هزار روستای کشور از سکنه تخلیه شده است و جمعیت شرق کشور در حال مهاجرت به سمت غرب ایران است.
معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با تاکید بر آنکه سرانه مصرف آب شهروندان ایرانی از متوسط جهانی بالاتر است، گفت: بر این اساس این سازمان علاوه بر مطالعه در زمینه پدیده فرونشست زمین، به دنبال منابع جدید آب هستیم.
پررنگ شدن مساله کمبود آب برخی اذهان را به سمت برداشت از منابع آب های ژرف سوق داده است، اما کارشناسان محیط زیست معتقدند که این منابع آبی متعلق به آیندگان است و برداشت آنها به واسطه شوری زیاد، مقرون به صرفه نیست و تبعات محیط زیستی هم دارد.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور از درگیری ۹۴ درصد مساحت کشور با پدیده خشکسالی هواشناسی بلند مدت خبر داد و گفت: خشکسالی هواشناسی بلند مدت در استانهای خوزستان، قم و خراسان شمالی در وضعیت وخیم قرار دارد.
چند سالی میشود که زنگ بحران کم آبی، در کشور به صدا در آمده و بسیاری از کارشناسان از کاهش حجم سفرههای زیر زمینی بر اثر استفاده بیش از حد و کشت محصولات نامناسب و پر مصرف در استانهای کم آب سخن میگویند و بارها هشدار دادهاند، ادامه این روند آسیب جبرانناپذیری را به کشاورزان و در سطح کلان به بدنه اقتصادی کشور وارد میکند.
وحشت خشکسالي بر تمام کشور سايه انداخته، خشکشدن مناطق پرآبي مانند سواحل درياي خزر که وعده انتقال آبهايش به فلات مرکزي اميد زندگي را دل بسياري از کويرنشينان زنده کرده بود حالا وحشت را به جان خود ساحلنشينان انداخته است.