یک استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با اشاره به اینکه برنامه مشارکت ملی ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در کارگروه ملی تغییر اقلیم تهیه شده است، گفت: سهم چهار درصدی مشارکت ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای احتیاط آمیز است و عدم اجرای این توافقنامه هیچ تنبیهی و آسیبی را برای کشور ما به دنبال ندارد.
در سالهای خشکسالی و افزایش دمای هوا، تنشهای آبی نیز در مناطق درگیر با این مشکلات رخ میدهد. پژوهشگران تلاش میکنند با توسعه نوعی سیستم هشداردهنده اولیه، از ویرانیهای ناشی از خشکسالی که موجب بروز تنشهای جغرافیایی میشود، پیشگیری کنند.
زیست آنلاین: این نشست با همکاری انجمن علمی دانشکده عمران دانشگاه تهران، همچنین انجمن های اسلامی دانشکده های فنی، حقوق و علوم سیاسی روز گذشته، ۴ دی ماه، با هدف بررسی مسائل حقوقی، فنی و اقتصادی توافق پاریس، در تالار شهید چمران دانشگاه تهران برگزار شد.
دانشمندان و پژوهشگران از گروه های گوناگون، پنج راهکار برای کاهش اثرات گرمایش زمین، تغییرات آب و هوایی و مقابله با بحران پسماند غذایی و پلاستیکی ارائه کردهاند که باوجود مفید بودن دارای اشکالاتی نیز هستند.
زیست آنلاین: چند روز پیش در اجلاس کاتوویچ، سازمان ملل متّحد، «منشور صنایع مُد برای اقدامات آب و هوایی» را برای نخستین بار به طور عمومی به جامعهی جهانی ارائه کرد.
زیست آنلاین: اقدامی که توسط چهار سازمان مردم نهاد علیه دولت آغاز گردید تا «دولت را مجبور به عمل کنند» از هدف خود فراتر رفته است. نیکولاس هولو (Nicolas Hulot)، وزیر پیشین انرژی، با ابراز خرسندی از استقبال عمومی شهروندان نسبت به این کمپین گفت: «جز تحقق آن خواسته ای ندارم».
کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از اهداف اصلی نشست آب و هوای پاریس بود، نشستی که در آن ایران متعهد به کاهش انتشار تا چهار درصد شد و به گفته برخی کارشناسان، عمل به این تعهد می تواند بدون هزینه انجام شود؛ استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی موجب شده تا زمین به سمت گرم شدن پیش رود، این رویه کارشناسان را بر آن داشت که زنگ هشدار این گرمایش لجام گسیخته را به ...
کارشناسان محیط زیست پس از اندازهگیری غلظت گازهای گلخانهای در جو زمین اعلام کردهاند که درجه غلظت این گازها تاکنون تا این حد بالا نبوده و سازمان جهانی هواشناسی در ژنو نسبت به پیامدهای بازگشتناپذیر این وضعیت هشدار داده است.
پژوهشگران میگویند زمستانهای گرمتر که خود نتیجه تغییر اقلیم هستند، منجر به افزایش جرایم خشونتآمیز در آمریکا شدهاند. به همین دلیل کشورها باید در راستای کاهش مخاطرات گرمایش جهانی اقداماتی جدی به کار گیرند.
فناوری سبز فقط محدود به تولیدکنندگان محصول نیست و شرکتهای دیگر نیز باید به این مساله اهمیت ویژهای بدهند. مدیریت چرخه فناوریهای سبز نیز روشی که نسبت به بقیه بیشتر مقرون به صرفه است و سازگاری زیادی با محیط زیست دارد.
بسیاری از نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی اعتقاد دارند الحاق کشورمان به توافقنامه پاریس ضررهای اقتصادی گسترده ای برای ایران دارد و سدی مقابل توسعه این کشورایجاد می کند.
در بیانیه مشترک روز گذشته گروه ۲۰، رهبران کشورهای این گروه تمایل خود برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را با حمایت از توافقنامه پاریس تایید کردند و تنها کشوری که این توافقنامه را تایید نکرد آمریکا بود.
بررسیهای پژوهشگران مشخص ساخته است که میتوان با جایگزینی زیرساختهای قدیمی و آلودهکننده با زیرساختهای مدرن و کارآمد، در جهت حفظ محیطزیست و بهبود تغییرات آبوهوایی قدم برداشت.
مطالعات اقلیمی اغلب اثرات زیانآور مربوط به درجه حرارت فزاینده جوی، رویدادهای شدید آب و هوایی و دیگر عواقب تغییر اقلیم بر سلامت عمومی را برجسته میسازند، اما گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) مزایایی را که مقابله با مشکلات اقلیمی برای سلامت عمومی به همراه دارد به تفصیل شرح داده است.
واردات ۸۰۰ هزار اتوبوس و کامیون گازسوز یا هیبریدی در راستای یکی از سیاستهای کاهش گازهای گلخانهای در تعهدات ایران در توافقنامه پاریس، ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
هدف گذاری برای آینده محیط زیست کشور و اینکه در نهایت آیا به توسعه پایدار با توجه به حفاظت از محیط زیست دست خواهیم یافت یا نه؟ بحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
واردات ۸۰۰ هزار اتوبوس و کامیون گازسوز یا هیبریدی در راستای یکی از سیاستهای کاهش گازهای گلخانهای در تعهدات ایران در توافقنامه پاریس، ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.